El coratge


Publicat a Arrels, el 9 de març de 2016.
El divendres 18 de març, a les 19'30h Marta Senent presenta a l'Ateneu d'Onda seu llibre Ana te presta su espejo. Potser no siguen vostés dels que llegeixen habitualment i no vulguen comprar el llibre, però si volen fiar-se de mi, jo els garanteix que conèixer a Marta és una experiència que no s'haurien de perdre.
Ana, la protagonista de la història, vol que ens submergim en el seu dia a dia. Vol que la vegem créixer, que sapiguem què li passa pel seu cap, quins són els seus sentiments, què li fa riure o fins i tot, què li desagrada. En definitiva, Ana vol mostrar-nos com es veu el món des dels ulls d'una persona, una dona, amb diversitat funcional.
Part dels beneficis de la venda del llibre Ana te presta su espejo es donaran al projecte "solidaritza la teva energia". Es tracta d'un projecte on els fons que es recullen van a la Fundació Aspropace (Associació Provincial de Paràlisi Cerebral).

Aquest llibre, a més de contenir lliçons teòriques sobre els aspectes més rellevants de la diversitat funcional, pretén que la persona que el llegeix es pose en la pell d'Ana, i que mire el món a través dels seus ulls. Un món tan normal com el de qualsevol altra persona, amb les seves alegries i les seves tristeses, amb els seus bons i mals moments, amb les seves petites dificultats, sí, però, qui no les té?
Jo vaig tenir l'honor de ser professor de Marta, una d'aquelles coses que quedaran en el meu currículum personal quan deixe la docència. Ara és doctora, i cada dia que passa me l'admiro més. Perquè Marta representa la meva idea del que és el coratge, la valentia que es requereix per afrontar la vida, els seus reptes i camins, recordant sempre ser feliç. Marta em recorda que el coratge és tenir força interna per lluitar pel que volem, encara que a voltes parega que tot està en contra. El coratge és la valentia dels savis. Consisteix en saber que és el que s'ha de témer. El coratge en les persones com Marta surt a la llum davant de les injustícies, i la seva vida és un exemple del foment d'aquest valor. Conèixer a la Marta ens anima a treure forces de les febleses, a ser valent en defensa dels altres, fins i tot parlant pels que no tenen veu, a acompanyar a altres que estiguen en circumstàncies difícils. No se la poden perdre.

0 comentarios:

Publicar un comentario